Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen var på plats i bostadsområdet Korsta tidigt under fredagsmorgonen för en brottsplatsundersökning. Foto: Kristin Hånell SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Mordförsök i Sundsvall – man i 30-årsåldern allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har förts till sjukhus med allvarliga skador sedan han av allt att döma knivhuggits i bostadsområdet Korsta i Sundsvall.

– Vi har inlett en förundersökning om försök till mord, säger kriminalinspektör Jonas Holmström på polisens avdelning för grova brott.

Strax efter klockan fem på fredagsmorgonen inkom ett larmsamtal från en privatperson som upptäckt en skadad skadad man i 30-årsåldern i Korsta i Sundsvall.

Polisen misstänker att mannen attackerats med kniv.

Hur är hans tillstånd?

– Han är allvarligt skadad. Mer precist än så kan jag inte uttala mig i nuläget. Han har förhörts mycket kort initialt,  säger Jonas Holmström.

Känd hos polisen

Är han känd för er sedan tidigare?

– Ja, det är han. Men inte för någon grövre brottslighet.

Finns det några vittnen till händelsen?

Ja, det finns vittnesuppgifter om att flera personer lämnat platsen. Men om de har kopplingar till gärningen vet vi inte med säkerhet ännu.

Polisen spärrade av fyndplatsen under morgontimmarna och inledde en brottsplatsundersökning. Bland annat har hundpatruller och drönare använts. En förundersökning om försök till mord har alltså inletts.

Sent under fredagen fick målsäganden lämna sjukhuset.

Efterlyser tips

– Han har förhörts igen, men jag kan inte gå in närmare på vad han sagt. Vi har i alla fall ingen misstänkt i ärendet i nuläget, säger Jonas Holmström.

Via telefonnummer 114 14 efterlyser polisen fler tips och iakttagelser från allmänheten som skulle kunna sättas i samband med det inträffade.

– Vi tar jättegärna in tips om det är så att någon har sett eller vet något, säger Elisabeth Glaas, presstalesperson för polisen i region nord.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer