Man vådasköts under jakt – fördes till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern blev vådaskjuten i samband med älgjakt under lördagen. Händelsen inträffade i Ramvik norr om Härnösand. Mannen fördes till sjukhus med ambulans och vårdas nu på intensivvårdsavdelningen.

Polis larmades om olyckan vid 14.20 på lördagen. Mannen som är i 60-65-årsåldern blev skjuten i samband med älgjakten, då ett vådaskott avlossats. Enligt uppgifter till SVT är mannen hemmahörande i norra Hälsingland.

– Han är allvarligt skadad. De andra i sällskapet är chockade, säger Stefan Sundberg, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Västernorrland.

Han fördes med ambulans till sjukhuset i Sundsvall. Han vårdas nu på IVA. Sent på lördagskvällen meddelade sjukhuset att mannen opererades akut, men att han inte har livshotande skador.

Fyra personer jagade – platsen har spärrats av

Polis spärrade av platsen och kommer att genomföra en brottsplatsundersökning under morgondagen. Händelsen utreds som en olycka, men en anmälan om vållande till kroppsskada har upprättats. Polisen har hållit förhör med inblandade på platsen.

Totalt var det fyra person i sällskapet som var ute och jagade.

– Jag vill inte säga något mer om händelsen, säger Stefan Sundberg, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Västernorrland.

Ingen person är frihetsberövad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.