Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör SVT:s reporter berätta om samtalet med markägaren. Foto: SVT

Markägaren önskar bättre varningssystem vid olyckskorsningen

Uppdaterad
Publicerad

För att undvika fler olyckor liknande den tragiska olyckan i Söråker i söndags när två tonårsflickor omkom, önskar markägaren att korsningen var tydligare skyltad och utrustad med bättre varningssystem.

SVT har träffat och talat med den man som äger marken där olyckskorsningen ligger. Han är oerhört ledsen över det som hänt och vill inte medverka i intervju, men han talade med SVT:s reporter Per-Erik Ström som återger en del av samtalet i videon här ovanför.

Nödvändig korsning för markägaren

För markägaren är det helt nödvändigt att kunna korsa järnvägen med traktor och jordbruksredskap eftersom järnvägen skär rakt igenom hans fastighet. Den aktuella korsningen har funnits sedan lång tid och det är Trafikverket som satt upp varningssignaler och skyltar. Han har inte hört talas om de incidenter som rapporterats in till Trafikverket och upplever inte att det är många fordon som använder sig av korsningen däremot är det många joggare och fotgängare som brukar passera där.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skoterolycka i Söråker

Mer i ämnet