Foto: Adam Wrafter, TT

Migrationsverket lägger ner alla asylboenden i Sollefteå kommun

Uppdaterad
Publicerad

Migrationsverket bantar nu sin verksamhet i länet och 250 asylsökande måste nu flytta till andra kommuner.

Migrationsverket har cirka 300 platser på asylboenden i Sollefteå som just nu bebos av 250 personer. De flesta, cirka 160 personer, bor i Junsele. De andra finns i Resele, Långsele, Helgum och Sollefteå.

Men nu ska Migrationsverket koncentrera sina verksamheter till färre orter. De som går i skolan kommer att få bo kvar tills vårterminens slut, sedan går flyttlasset.

– De flyttas till boenden i Kramfors och Örnsköldsvik. De som inte får plats där fördelas ut över landet, säger Cecilia Borgh enhetschef för mottagningsenheten i Kramfors.

De asylsökande kan komma med önskemål om var de vill bo men Cecilia Borgh menar att det kan bli svårt att uppfylla önskemålen eftersom antalet orter med boenden blir färre.

Sju jobb försvinner

Nedläggningen innebär att sju arbetstillfällen försvinner från kommunen. Cecilia Borgh tror inte att någon behöver sägas upp utan det ska gå att ordna med naturliga avgångar.

Samtidigt har fem personer på Migrationsverkets kontor i Sundsvall varslats om uppsägning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer