Foto: SVT

Miljonregn över St Olavsleden

Publicerad

Den gamla pilgrimsleden mellan Selånger och Trondheim ska utvecklas. Selångers församling får en rejäl slant i bidrag till detta.

”Pilgrim utan gränser – Utvecklingen av ett kulturhistoriskt världsarv” heter församlingens projekt. Det är tänkt att binda ihop St Olavsleden mellan Selånger och Trondheim tematiskt med utgångspunkt i kulturarvet kring St Olav. Det ska göra leden attraktivare för vandrare.

Stöd från flera håll

De som ska genomföra det hela är Selångers församling och Regionalt Pilgrimssenter Stiklestad i Norge. Projektet har tidigare fått knappt sex miljoner från Region Västernorrland och får nu drygt fyra miljoner i EU-stöd och 2,2 miljoner från norska staten i så kallade IR-midler.

Gränsöverskridande

Den totala budgeten är nästan 19 miljoner, men då ska man också ”bygga en gränsöverskridande natur- och kulturhistorisk infrastruktur för vandrare och utveckla partnerskapet för en hållbar och långsiktig tillväxt” som det står i projektbeskrivningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer