Miljonskadestånd efter snöröjningen

Publicerad

Minnena från rekordvintern börjar blekna bort men mycket av jobbet återstår fortfarande. Sundsvalls kommun har fått massor av krav på skadestånd för skador som orsakats av snöröjningen.

”Snöfjället” i Nacksta har skiftat från en 60 meter hög snöhög till en 45 meter hög grushög. Snömassorna ligger dolda under ett lager av grus och bråte och sjunker sakta ihop i värmen.

– Det här vädret gillar vi, om vi ska bli av med den här högen i sommar säger Göran Gustafsson, vägområdeschef på Sundsvalls kommun.

Dyra skador efter snöröjningen

Jobbet med vinterns snömassor är ändå långt ifrån över. När snön smält undan blir spåren efter snöröjarnas kamp påtaglig för många fastighetsägare.

– Vi får in ett 20-tal skadeståndskrav om dagen och jag vet inte hur vi ska hinna med att åtgärda allt i sommar säger Göran Gustafsson.

Totalt räknar Sundsvalls kommun med att skadestånden kommer att närma sig en miljon kronor för trasiga staket, häckar och liknande efter vinterns arbete med snöröjningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer