Stafettkostnader fortsätter att skena så nu vill politikerna få läkare att stanna med en rejäl bonus. Det här är en arkivbild. Foto: TT

Minskade kostnader för stafettpersonal i Västernorrland

Uppdaterad
Publicerad

Region Västernorrland har länge dragits med skenande kostnader för inhyrd personal. Men nu har faktiskt specialistvården vänt på skutan.

Hälso- och sjukvårdsnämnden redovisar att kostnaden inhyrd personal inom specialistvården under årets tre första månader landade på 74 miljoner kronor. Att jämföra med 77 miljoner samma period 2017. Även under sista kvartalet 2017 märktes en minskning av kostnaderna jämfört med sista kvartalet 2016 och det kan vara ett trendbrott på väg.

Målet är att vara oberoende av inhyrd personal senast 1 januari 2019.

Fler patienter

Nämnden noterade också under sitt sammanträde i veckan att ögonsjukvården i länet har minskat kostnaderna för köp av vård med 2,3 miljoner kronor under januari–mars, samtidigt som man tagit emot 800 fler patienter än första kvartalet i fjol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.