Foto: Scanpix

Misshandel på Vemyra

Uppdaterad
Publicerad

Polis fick avstyra ett bråk mellan tre ungdomar på ungdomsvårdhemmet Vemyra på torsdagskvällen. En person fick föras till sjukhus efter att ha blivit misshandlad.

Det var vid 18-tiden på torsdagskvällen som tre ungdomar löpte amok på Ungdomsvårdhemmet Vemyra utanför Sollefteå. De slog bland annat sönder fönster och inredning och personal var tvungen att tillkalla polis. Även räddningstjänsten kallades till platsen då en larmanordning slagits sönder.

En av ungdomarna fick föras till sjukhus och polisen har upprättat en anmälan om misshandel. 

Vemyra ungdomshem

Vad som orsakat bråket är inte utrett ännu enligt institutionschefen Stefan Hasselborg.

– Vi har ju akuta omhändertagande av ungdomar som mår mycket dåligt så det är inte konstigt att sånt här händer, säger han till SVT Mittnytt.

Han ser dock allvarligt på det som hänt.

På Vemyra vårdas flickor mellan 13 och 20 år med svåra psykosociala problem i kombination med psykiska störningar. Hemmet tar även emot flickor som dömts till sluten ungdomsvård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vemyra ungdomshem

Mer i ämnet