Foto: SVT / arkiv

Misshandlade sin handikappade mamma – får ett års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En 31-årig Sundsvallsbo döms till ett års fängelse för ett flertal fall av misshandel av sin handikappade mamma som han varit inneboende hos. Bland annat har han kastat en porslinsskål i ansiktet på henne och vräkt rollatorn över henne.

Själv säger sig mannen inte minnas så mycket av det han anklagas för – han har enligt egen uppgift varit för full.

31-åringen bodde tidigare i egen lägenhet men sedan han förlorat jobbet och fått det svårt att betala hyran flyttade han för ett antal år sedan hem till sin rörelsehindrade mamma igen.

I kombination med hans höga alkoholkonsumtion var det inget bra beslut.

Mannen döms för misshandel av sin mamma på fem punkter. Utöver det ovan nämnda har han också flera gånger knuffat henne så hon fallit omkull på golvet, slagit henne med knytnävsslag i ansiktet och på kroppen och tagit stryptag på henne.

Hotat döda mamman

Kvinnan har fått blånader, skärsår och i ett av fallen även en handledsfraktur på grund av sonens misshandel, och har enligt egen utsaga fruktat att sonen till sist skulle slå ihjäl henne.

31-åringen, som vid ett tillfälle även ska ha hotat döda sin mamma, har i rätten sagt han varken kan erkänna eller förneka på de flesta punkter han åtalats på eftersom han varit alltför berusad vid de aktuella tillfällena.

Sundsvalls tingsrätt friar honom på en av de sex åtalspunkterna men dömer honom på de övriga. Straffet: ett års fängelse för grov fridskränkning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.