Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur stor är insatsen, och hur länge kommer Missing peoples sökinsats att pågå under söndagen? Hör vad Mikael Klein, insatsledare på Missing people i Västernorrland, säger i klippet. Foto: Robert Nilsson/SVT

Missing people och polisen letar efter försvunnen man i Njurunda

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-årsåldern har anmälts försvunnen. Mannen är försvunnen sedan fredagen och Missing people har kallat till en akut sökinsats på söndagen i hopp om att finna 45-åringen.

Försvinnandet inkom till polisen på lördagsförmiddagen och sökandet har inletts sydost om Njurunda. 

– Det finns ingen brottsmisstanke och vi fortsätter sökandet i området, säger Marie Andersson, polisens presskontakt.

På polisens hemsida ber man allmänheten om hjälp i sökandet. Mannen ska vara omkring 190 centimeter lång och bär eventuellt friluftsbyxor och jacka/tröja med huva samt ryggsäck. ”Om man gjort eller gör några iakttagelser av mannen, ring polisen på telefonnummer 112”.

Missing people gick under morgonen ut i sociala medier, där man kallade till en akut sökinsats i området Galtström/Njurunda med start klockan 11 på söndagen.

Strax efter klockan 18.30 på söndagen meddelar polisen att mannen fortfarande inte är hittad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.