Foto: Tullverket

Misstänks ha sålt alkohol till ungdomar – nu åtalas paret

Publicerad

Ett par i Sundsvall åtalas för grov smuggling misstänkta för att ha fört in stora mängder alkohol till Sverige. Alkoholen har sålts vidare framför allt till tonåringar.

Enligt åtalet är det mannen som köpt cider, öl och sprit i Tyskland i stora mängder. Tullen har noterat 20 resor från januari 2018 till juni 2019. Under resorna har paret tagit in totalt 1 800 liter alkohol.

Det är en systematisk verksamhet i stor omfattning, enligt åtalet och syftet var att sälja alkohol företrädesvis till ungdomar. Tullverket hade spaning på huset och såg en strid ström av ungdomar i trakten gått in i huset tomhänta och kommit ut med svarta sopsäckar i händerna.

– Det verkar ha varit välkänt bland ungdomarna i trakten att man kunde handla alkohol där, sade Anna Abrahamsson, projektledare vid tullkriminalen i samband med tillslaget i somras.

Skötte barnen

Spriten har förvarats i paret bostad. Hustrun anses ha varit med och planerat och möjliggjort inköpsresorna, bland annat genom att vara hemma och passa parets barn. Dessutom har hon, enligt åklagaren, hanterat alkoholen i hemmet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer