En person skadades och en person greps misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel på söndagen. Foto: svt

Misstänkt biltjuv orsakade olycka

Uppdaterad
Publicerad

En buss och två personbilar blev inblandade i olyckan som tros ha orsakat av att den misstänkte körde sitt fordon för fort.

Larmet kom vid 11.28 på söndagen. En polispatrull hade uppmärksammat ett stulet fordon och tog upp ett förföljande.

Föraren av bilen hade ingen tanke på att stanna utan fortsatte längs Johannedalsvägen i hög fart i snömodden.

Krock

Krocken skedde med en annan personbil kort därefter. En person skadades och fick föras till sjukhus med lindriga skador.

Föraren av den stulna bilen, en man i 45-årsåldern försökte springa från platsen men kunde gripas av den efterföljande patrullen.

Brottsmisstankar

– Vi fick upp ögonen för en stulen bil som patrullen försökte stoppa. Bilisten stannade inte det blev ett förföljande. Mannen är nu misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, men det kommer troligen att tillkomma misstankar om vissa trafikbrott, säger polisens kommunikatör, Liv Fahlén.

Mannen misstänks även för grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott för eget bruk. Han har ännu inte kunnat förhöras, uppger polisen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.