Foto: TT

Misstänkt dråpförsök i Långelse

Publicerad

Under söndagskvällen ska ett dråpförsök skett i Långsele. En kvinna hittades skadad och fick föras med ambulans till sjukhus.

Enligt polisen ska dråpförsöket ha skett på en adress i Långsele under söndagskvällen. Det ska också finnas en misstänkt i ärendet, men han är inte frihetsberövad utan anhållen i sin frånvaro, misstänkt för försök till dråp.

– Vi har hållit förhör med folk och kvinnan har fått lämna sjukhuset, säger Veronica Andersson, gruppchef för grova brott vid polisen i Västernorrland.

Ska känna varandra

Kvinnan och mannen ska också känna varandra sedan tidigare. Någon brottsplatsundersökning har ännu inte skett, men en teknisk undersökning på platsen kan bli aktuell. Det ska också finnas vittnen, men det är oklart om de faktiskt befunnit sig vid händelsen eller inte.

– Vi får se vad förhören visar, säger Veronica Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.