Polisen och åklagare på väg in till häktningsförhandlingen i Sundsvalls tingsrätt. Foto: Patric Sellén/SVT

Misstänkt för inblandning i mordet i Ånge häktad

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen hölls häktningsförhandling mot en av sex misstänkta i mordet på en ung man i Ånge 10 december. Nu häktas den 18-årige mannen från Malmö, som tidigare varit häktad i sin frånvaro.

Sedan tidigare sitter två unga män häktade i ärendet. Den 18-årige mannen har tillsammans med en 21-åring varit häktade i sin frånvaro.

18-åringen greps i måndags i Danmark och kom till Sundsvall under onsdagen. På torsdagen fastställdes häktningen och han är på sannolika skäl misstänkt för mord, grovt rån och människorov.

Ångemordet 2019

Yppandeförbud

Häktningsförhandlingen i Sundsvalls tingsrätt hölls bakom stängda dörrar och alla parter i målet har fått yppandeförbud. 18-åringen har också restriktioner under tiden i häktet och får bara prata med sin försvarare.

Totalt sex personer är i dagsläget misstänkta i utredningen.

Direkt efter den här förhandlingen hölls ytterligare en som rörde omhäktning av en 28-årig man som misstänks för inblandning i mordet i Nacksta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ångemordet 2019

Mer i ämnet