Foto: Gobiten.se

Nationella bombskyddet undersökte misstänkt föremål i Svartvik

Publicerad

Nationella bombskyddet kom till Svartvik i Njurunda söder om Sundsvall sedan polisen under måndagseftermiddagen fått in ett larm om ett misstänkt farligt föremål på platsen. Efter undersökning kunde det snabbt konstateras att föremålet var helt ofarligt.

Larmet kom in till polisen vid 14.15-tiden från en privatperson.

– Den plats där det misstänkta föremålet hittades var ett skogsområde i närheten av en skola. Föremålet hade beskrivits som granatliknande av tipslämnaren, säger David Levy, befäl vid polisens regionledningscentral till SVT Västernorrland.

Kunde inte utesluta

Den polispatrull som först kom till platsen bedömde att den nationella bombgruppen skulle tillkallas för att undersöka föremålet.

– Bombgruppen hade sett en bild av föremålet och gjort bedömningen att man inte kunde utesluta att det rörde sig om ett farligt föremål, säger David Levy.

Spärrade av

Polisen spärrade av ett område runt det misstänkta föremålet i väntan på att det skulle undersökas närmare av bombgruppen.

– Vi hade tur den här gången, bombgruppen var inte så långt från Sundsvall. De var på väg till Västerbotten när larmet kom, säger David Levy.

Blåstes av

Väl på plats kunde polisens bombexpterter snabbt konstatera att det upphittade föremålet var helt ofarligt. Insatsen blåstes därmed direkt av.

– Vi har tagit föremålet därifrån för att inte fler ska ringa in larm om samma sak. Den polisiära insatsen på platsen är helt avslutad, säger David Levy.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer