Tidigi i morse blåstes faran över. Föremålet i trädgården var ofarligt. Foto: Gobiten.se

Misstänkt handgranat i Sundsvall var ofarlig

Uppdaterad
Publicerad

Ett handgranatsliknande föremål orsakade stor uppståndelse i en trädgård i ett samhälle utanför Sundsvall på onsdagen. Polisen bombtekniker kan nu konstaterat att föremålet endast var en harmlös handgranatsattrapp.

Larmet inkom till polisen klockan 20.25 efter en privatperson upptäckt föremålet, och vinkat in en polispatrull som befann sig i närheten.

– Föremålet har hittats utomhus i någon form av trädgård. Man har tagit foton och skickat till Nationella bombskyddet som gjort bedömningen att de ska åka dit, sade André Westberg.

Polisen spärrade av området, och ett tiotal personer från tre intilliggande fastigheter evakuerades. Nationella bombskyddet kallades in som under natten konstaterade att det rörde sig om en ofarlig handgranatsattrapp, rapporterar TT.

Polisens avspärrningar har hävts och de evakuerade har återvänt hem, uppger polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.