Avspärrning vid en parkering i Ånge efter att en man hittats död. Foto: SVT

Två unga män misstänks för mord i Ånge

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har hittats död i Ånge tätort. Två män, 20 och 24 år har gripits och anhållits som skäligen misstänkta för mord.

Vid midnatt natten mot onsdagen kom det ett samtal till 112. En polispatrull skickades till platsen och en man i 20-årsåldern hittades död i en lägenhet.

– Tjugo över tolv i natt kom ett samtal och när polispatrullen kom dit hittades en man i 20-årsåldern avliden, berättar polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

Ångemordet 2019
Polisens presstalesman Stefan Dangardt. Foto: SVT

Två misstänkta gripna

Han säger att det inte går att utesluta att mannen utsatts för ett grovt våldsbrott. Två män, 20 och 24 år gamla, är misstänkta för brottet.

– Det är två personer som fanns i anslutning till platsen där kroppen hittades.

Platsen avspärrad

Bostaden är avspärrad i väntan på teknisk undersökning.

– Vi måste nu göra en dödsorsaksutredning och det återstår en massa utredningsarbete innan vi vet vad som hänt och varför, säger Stefan Dangardt.

Vår reporter Hans Lindblom lämnade följande rapport från Ånge under förmiddagen:

Polisen säger att svar på den rättsmedicinska undersökningen kan ta upp till en vecka, men att ett preliminärt besked kommer inom något dygn.

Okänt om vittnen finns

Vem ringde SOS?

– Det vet jag inte.

Finns det några vittnen?

– Inte som jag känner till. Skulle det vara någon som vet något får de gärna höra sig till polisen, säger Stefan Dangardt.

Kända hos polisen

Vid niotiden på onsdagen anhölls de båda misstänkta männen som skäligen misstänkta för mord.

Alla inblandade, såväl de båda anhållna männen som den döde 20-åringen, är kända hos polisen sedan tidigare – men inte i några allvarligare brottsliga sammanhang. Alla tre ska ha känt varandra sedan tidigare.

De båda misstänkta är från länet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ångemordet 2019

Mer i ämnet