Hör säkerhetschef Mats Jonsson om det misstänkta sabotaget mot restaurangen i Örnsköldsviks sjukhus. Foto: SVT

Misstänkt sabotage på Örnsköldsviks sjukhus – dryck tros ha förgiftats

Uppdaterad
Publicerad

Region Västernorrlands säkerhetsavdelning misstänker att någon eller några blandat i något ännu okänt ämne i drycken i en restaurang på Örnsköldsviks sjukhus.

Det sedan en person slagit larm om att drycken smakade illa.

Händelsen är anmäld till polisen och restaurangen på sjukhuset är tills vidare stängd.

– Vi uppmanar alla som druckit något på sjukhusrestaurangen innan klockan 11.30 idag måndag 3 maj att ta kontakt med sjukvården om någon reaktion uppkommer, säger Region Västernorrlands säkerhetschef Mats Jonsson i ett pressmeddelande.

”Fruktansvärt”

Enligt säkerhetsavdelningen är det med största sannolikhet bara ett par anställda på sjukhuset som druckit av drycken, men man kan ändå inte utesluta att någon utomstående också kan ha fått i sig av den.

– Det är ju fruktansvärt om någon med avsikt saboterat med risk för andra människors hälsa, och just nu är det tyvärr vad vi bedömer har hänt. Det här är nu ett polisärende och av hänsyn till det så lämnar vi inte mer information om händelsen eller misstänkt tillvägagångssätt, säger Mats Jonsson.

Än så länge är det oklart om något ohälsosamt ämne blandats i drycken som nu ska analyseras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.