Polisen misstänker att två barn i Timrå utsatts för sexuellt ofredande och söker nu efter vittnesuppgifter. Ett område är avspärrat och polisen söker av området med specialhundar. Foto: Pierre Ragnehag/SVT

Misstänkt sexuellt ofredande mot barn i Timrå – polisen söker iakttagelser

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker att två mindre barn har utsatts för sexuellt ofredande i Timrå under fredagen. Ett område har spärrats av, och polisen söker av området med specialhund.

På fredagen anträffade ett vittne två barn i fyraårsåldern gåendes på en gångväg i Timrå utan sina föräldrar.

– Vi fick uppgifter som gör att vi misstänker att de utsatts för någon typ av sexuellt ofredande, säger Peter Vennebring,  jourförundersökningsledare på polisen i Västernorrland.

Hundpatrull genomsökte området

Polisen gjorde underlördagen en första undersökning på platsem och vid lunchtid påsöndagen sökte polisen igenom det aktuella området med två sökhundar. Personal på plats ville inte kommentera om det gjorts några fynd under sökningsarbetet.

Vill ha vittnesuppgifter

Polisen söker nu iakttagelser från området Sjösvedjan/Vivstavarv vid 15-16.30-tiden på fredagen.

– Bara för att man har setts med barnen är man inte misstänkt för brott. Vi vill komma i kontakt med alla som har sett något, förklarar Peter Vennerbring.

Polisen är intresserade av iakttagelser både vad gäller personer och bilar under den aktuella tiden.

Har ni fått in några iakttagelser än så länge?

– Ja, det har varit en bra genomslagskraft, säger Peter Vennerbring, som hoppas få in fler tips.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.