Enligt kammaråklagare Christina Edlund Nilsson har vittnen gjort iakttagelser i samband med den misstänkta våldtäkten i Sollefteå stadspark. Foto: SVT

Misstänkt våldtäkt mot flicka under 15 år utreds i Sollefteå

Publicerad

För en månad sedan anmäldes en misstänkt våldtäkt i stadsparken i Sollefteå. Brottsoffret är en flicka under 15 år och det ska finnas vittnen till händelsen.

I inledningsskedet var polisen var förtegen om brottsoffrets ålder, men ärendet utreds nu som misstänkt våldtäkt mot barn.

– Jag kan bekräfta att det här är en minderårig flicka under 15 år, säger kammaråklagare Christina Edlund Nilsson.

Ingen gripen

Flickan larmade själv polisen på onsdagkvällen den 18 oktober och anmälde den misstänkta våldtäkten. Polis spärrade av stadsparken och sökte igenom området med en inlånad polishund samma kväll. Kriminaltekniker var på plats, men ingen kunde gripas för brottet.

Åklagaren vill varken dementera eller bekräfta om det finns någon misstänkt.

Vittnen har hörts

– Jag vill inte närmare gå in på den frågan, för att vi jobbar väldigt förutsättningslöst och brett nu. Jag tänker att det skulle kunna förstöra utredningen att svara i nuläget.

Hon vill inte heller kommentera om det säkrats några bevis, men det ska finnas personer som har sett något misstänkt.

– Vi har hört vittnen, som har gjort vissa iakttagelser. Det är utifrån deras uppgifter som vi jobbar vidare, säger Christina Edlund Nilsson.

Kännbar situation

Hon vet inte hur flickan mår just idag.

– Men tidigare uppgifter har kommit till mig att det här är en kännbar situation och hon får stöd av sin familj, säger Christina Edlund Nilsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer