Misstänkt våldtäktsförsök i Sundsvall – polis söker efter gärningsman

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till söndag ska en man ha försökt våldta en kvinna i närheten av Bäckparken i Sundsvall. Polis söker nu efter gärningsmannen och vädjar till allmänheten om tips.

”En kvinna ska i närheten av Bäckparken på Björneborgsgatan plötsligt ha tagits tag i och fasthållits av en för henne okänd man. En förbipasserande person avbryter händelsen och larmar”, så skriver polisen på sin hemsida under södagen.

– Det kommer en person på cykel som uppmärksammar detta. Då lämnar den misstänka gärningsmannen platsen, säger Malin Axroth, polisens kommunikatör.

Larmet kom in till polisen vid 03-tiden och den misstänkte gärningsmannen ska vara ung, ungefär 180 centimeter lång och bar vid tillfället en grå huvtröja.

– Vi har varit på platsen. I generella ordalag så letar polis efter spår och andra former av bevis som kan säkras, säger Malin Axroth.

Kvinnan ska enligt polisen ha fått lättare fysiska skador i samband med händelsen.

Tipsa polisen:

Tips lämnas via telefonnummer 114 14.

Polisen är intresserad av iakttagelser i området kring Bäckparken och Björneborgsgatan natten mot söndag den 25 juli innan och efter klockan 02.55.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.