Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under tisdagen vittnade den man i 50-årsåldern som misstänks för mordet på en bekant förra året i maj. I videon ovan kan du höra mannens advokat, Kristina Svedberg. Foto: SVT/Ur polisens förundersökning

Misstänkte gärningsmannen i Nackstamordet nekar till brott

Publicerad

Rättegången gällande mordet i Nacksta i Sundsvall förra året i maj, där en man hittades död i sin bostad, startade under tisdagen och den åtalade mannen i 50-årsåldern fortsatte att neka till brottet – som han även tidigare gjort i polisförhör.

Det var i maj förra året som en man i 35-årsåldern hittades död i sin bostad och i juli samma år häktades den misstänkta mannen för brottet. I polisförhör har mannen sagt att han inte kommer ihåg något från den aktuella dagen.

I polisförhör får mannen bland annat frågan om vad han känner kring misstanken.

”Jag vet inte vad jag ska säga mer om det. En människa är död och det är jättetragiskt, det är ja... Utredningen får visa vad som har hänt, jag kan inte säga någonting mer om vad som har hänt och vad som inte har hänt”, svarar han i polisförhör.

Den åtalade mannen har ett långvarigt missbruk och har tidigare tvångsvårdats för allvarliga psykiska problem.

Hör den misstänkta mannens advokat, Kristina Svedberg, i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.