Misstänkte mördaren: ”Jag hade vanföreställningar”

Uppdaterad
Publicerad

Lotta från Härnösand misshandlades tidigare i år till döds. Den misstänkte mördaren säger nu i förhör att han inte minns den brutala dödsmisshandeln, samt att han hade vanföreställningar, skriver Aftonbladet. 

Lotta, 41, misshandlades till döds i Bromma. Hon blev slagen så mycket att hennes liv inte gick att rädda. Poliser och sjukvårdare som var på plats har beskrivit scenen ”som det värsta de sett”. 

Den misstänkte gärningsmannen sitter häktad och är tidigare dömd för ett flertal våldsbrott. I förhör som Aftonbladet tagit del av säger han att han inte minns dödsmisshandeln. 

Dödsmisshandeln av Lotta

– Jag hade vanföreställningar och trodde att folk kom in i lägenheten, säger han i utredningsdokumenten.

Begravning på fredag

Mannen uppger också att förhållandet med Lotta ska ha varit dåligt men att han inte minns gärningen som faktiskt ledde till hennes död. Han ska däremot ha erkänt att han tidigare misshandlat offret. 

Mannen är omhäktad fram till den 19 augusti och på fredagen begravs Lotta i Härnösand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsmisshandeln av Lotta

Mer i ämnet