Foto: SVT

Mittuniversitetet och Timrå kommun i samarbetsavtal

Uppdaterad
Publicerad

Den första gemensamma studien rör forskning och utveckling av fjärrstyrda flygplatser. Samarbetsavtalet skrivs under i eftermiddag på Sundsvall Timrå Airport där man använder sig av tekniken.

Enligt Mittuniversitetet innebär samarbetsavtalet mellan kommunen och universitetet att man ska genomföra förstudier inom ämnesområden som ska vara till nytta för Timrå kommun.

– Det handlar inte bara om tillväxt i näringslivet utan också mjuka frågor som barn och utbildning och integration och boende, säger Andreaz Strömgren, kommunchef Timrå.

En miljon

Nu inleds samarbetet med flygplatsen, med det kommer att bli flera studier inom skiftande områden. Timrå kommun går in med en miljon kronor per år under fyra år och Mittuniversitetet satsar lika mycket.

– Det ska resultera i förstudier som syftar till att identifiera områden för att skapa ännu större projekt med extern finansiering, säger Strömgren.

Mittuniversitetet har redan liknande avtal med Sundsvalls- och Härnösands kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.