Mittuniversitetets ämneslärarprogram håller hög kvalité

Publicerad

Universitetskanslersämbetet, UKÄ, har bland annat utvärderat inriktningarna matematik, samhällskunskap och svenska på totalt 27 universitet och högskolor.

Inriktningarna på Mittuniversitets ämneslärarprogram i Sundsvall bedöms hålla hög kvalité.

– Det här är ju en relativt nystartad utbildning vilket gör att beskedet ger oss ytterligare ett viktigt kvitto på att vi har utvecklat en högkvalitativ utbildning, säger Anna Olofsson, dekan vid humanvetenskapliga fakulteten i ett pressmeddelande.

Bedömningar har gjorts av en grupp som består av ämnessakkunniga, arbetslivsföreträdare och studentrepresentanter. De ger inriktningarna matematik, samhällskunskap och svenska vid ämneslärarprogrammet på Mittuniversitetet positiva omdömen.

– Det känns väldigt glädjande att UKÄs externa bedömare konstaterar att det arbete som vi genomför kopplat till ämneslärarprogrammet ger resultat. Det är ett viktigt program, inte minst utifrån de behov som finns runtom i vår region, säger Peter Degerman, vice dekan för lärarutbildningarna på Mittuniversitetet.

Universitetskanslersämbetet utvärdering ingår i arbetet med att kvalitetsgranska lärarutbildningar vid samtliga universitet och högskolor som har examenstillstånd för lärarutbildningar, skriver Mittuniversitetet i pressmeddelandet.

Mittuniversitetet omfattas inte av UKÄ:s utvärderingar av inriktningarna bild, dans, idrott och hälsa och musik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.