Calle Nathanson, VD för Folkets Hus och Parker, har för första gången fått införa mobilförbud i salongerna. Foto: SVT

Mobilförbud i salongen på Filmdagarna

Publicerad

Under tre dagar pågår Filmdagarna i Sundsvall. Det är Folkets Hus och Parker som presenterar höstens filmpremiärer för Sveriges biografägare. För första gången råder mobilförbud på vissa filmer.

– Här visas flera filmer som inte har gått upp på biograf ännu och till och med filmer som inte har visats i USA än, säger Calle Nathanson, VD Folkets Hus och Parker.

Totalt mobilförbud

Under fredag förmiddag förhandsvisades exempelvis Blackklansman, regisserad av Spike Lee, i en av salongerna. Då rådde det för första gången under Filmdagarna totalt mobilförbud i salongen.

– Distributören är orolig att det ska spridas material. Att någon ska göra upptagningar eller liknande på filmer som inte har lanserats än i USA, förklarar Calle Nathanson.

Matservering på bio

Hit kommer också regissörer och skådespelare och deltar i seminarier och det pågår diskussioner om hur fler ska lockas till biograferna. Publiken vill ha mer än bara en filmvisning.

– Det kan handla om att servera mat och dryck, skapa teman och bädda in allting för att få en större upplevelse för publiken, säger Calle Nathanson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.