Elin Nilsson (M): Jag saknar förslag på konkreta åtgärder. Lägg ned Sollefteå sjukhus.

Moderatpolitiker vill lägga ner Sollefteå sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens utspel om krafttag i landstingspolitiken kommer nu reaktioner från flera håll. Moderatpolitiker i Sundsvall kräver nedläggning av Sollefteå sjukhus.

Gårdagens presskonferens om den framtida inriktningen inom landstingspolitiken har fått många att reagera. De flesta reaktioner handlar om att läget för landstinget är allvarligt men att den styrande majoriteten inte levererade några konkreta förslag.

Sundsvalls tidnings ledarskribent Marcus Bohlin skriver i dagens ledare att ”Den styrande majoriteten i landstinget tycks, tvärtemot vad man säger, ha drabbats av politisk impotens.”

Oppostionsrådet Per Wahlberg (M) klagade i onsdagens Mittnytt över att frågan inte förankrats hos oppositionen.

Länsperspektiv saknas

Partikollegan, före detta landstingspolitikern, Elin Nilsson från Sundsvall går betydligt hårdare åt den styrande majoriteten. I ett pressmeddelande kräver hon att Sollefteå sjukhus läggs ned omgående.
– Att kalla till presskonferens för att berätta om hur den instabila ekonomin ska räddas och sen sitta och säga absolut ingenting är att inte ta situationen på allvar. Det finns bara en lösning för att rädda ekonomin och det är att en gång för alla lägga ner Sollefteå sjukhus, skriver Nilsson.

Elin Nilsson (M) menar att dagens landstingspolitik präglas av en kamp mellan kommuner och saknar länsperspektiv.

– Landstinget är ett sjunkande Titanic där inga kvinnor, barn eller män kan räddas med en så handlingsförlamad politisk ledning. Vi borde ha lagt ner Sollefteå sjukhus när vi hade chansen under förra mandatperioden, menar hon.

Frågan är nu hur Nilssons utspel, och talet om perspektiv, tas emot av partivännerna i Ångermanland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Krisen i Landstinget Västernorrland

Mer i ämnet