Det blev en bitter derbyförlust för Modo mot Björklöven Foto: Bildbyrån

Modo föll i derbyt mot Björklöven

Uppdaterad
Publicerad

Modo mot Björklöven. Då var det lapp på luckan på Fjällräven.

Men Modo-fansen fick inte jubla. Björklöven vann med 3-2.

Över 7000 personer hade letat sig till Fjällräven Center under fredagskvällen när det vankades derby mellan Modo och Björklöven. Och nog var det derbystämpel tillställningen. Det var tätt och bitvis grinigt på isen.

Målmässigt då?

Den första perioden blev mållös.

Sen skulle målen komma i en strid ström. Hela fem mål rasslade till och det var Björklöven som var snäppet vassare målmässigt och ledde in till den sista perioden med 3-2.

Men fler blev det inte, utan Modo fick med sig besegrat medan Björklöven kan ta den nätta resan norrut med tre färska pinnar i bagaget.

Timrås serieledning krymper

Serieledande Timrå föll hemma mot Södertälje med 2-3. Det var klubbens andra raka förlust, men de fortsätter att husera i topp i Hockeyallsvenskan. Men försprånget ner till närmast jagande Oskarshamn har krympt. Smålandsklubben slog under fredagen AIK hemma mot 5-1 och nu är avståndet ynka ett poäng mellan ettan Timrå och tvåan Oskarshamn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.