Modos Jonathan Johansson, Adam Tambellini och Patrik Karlkvist jublar. Foto: Bildbyrån

Modo rycker ifrån Timrå i tabelltoppen

Adam Tambellini och målvakten Erik Hanses fixade tre pinnar till Modo borta mot Tingsryd.

Nu är avståndet ner till tabelltrean Timrå elva poäng.

Detta efter att Timrå, i sin tur, åkte på stortorsk borta mot Björklöven.

Adam Tambellinis mål i upptakten av den andra perioden såg länge ut att bli matchens enda. Då ramlade det in två snabba i slutet av tillställningen i Tingsryd: först satte Kalle Jellvert 2-0 till bortalaget. Sedan spikade kanadensaren Tambellini igen matchen med sitt andra mål. Erik Hanses i målet stoppade totalt 25 skott och höll nollan.

3-0-segern var Modos femte raka och den gör att man nu är elva poäng före trean och den bittra rivalen Timrå i tabellen.

Dahléns dubbla kassar hjälpte inte

Skälet till att Modo nu rycker ifrån Timrå i toppen?

Timrå åkte nämligen på storstryk borta mot tabellettan Björklöven med 2-7. Detta trots att Jonathan Dahlén först reducerade och sen kort efter också kvitterade till 2-2 i slutet av den första perioden. Men närmare kom Timrå inte. Sedan visade Björklöven varför man är ohotad serieledare i hockeyallsvenskan den här säsongen, som avgjorde i den tredje perioden när man gick från 3-2 till slutsiffrorna 7-2.

Björklöven leder hockeyallsvenskan på 92 poäng, Modo är tvåa på 84. Timrå släpar efter som trea på 73 poäng.