Modojubel efter Henrik Björklunds eleganta 3-0-mål i slutet av den andra perioden. Foto: cmore

Modoseger i allsvenska premiären

Uppdaterad
Publicerad

Modo Hockey hade fasligt svårt mot derbyrivalerna Björklöven i fjol. I år inledde man säsongen på bästa sätt: seger i premiären – mot derbyspöket Björklöven. Dessutom på bortais.

Inför premiären stod det klart att en tradition skulle brytas när Björklöven och Modo möttes i Umeå på fredagskvällen: antingen den att Björklöven alltid förlorar sina premiärmatcher, eller att Modo förlorar mot ärkerivalen ”Löven” vilket hände gång efter annan förra säsongen.

Det blev det förstnämnda.

3-1 till gästerna från Örnsköldsvik slutade det hela sedan Modo gått ifrån till 3-0 i den andra perioden.

Klapp-klapp

3-0 var ett riktigt läckert mål i power play av bästa ”klapp-klapp”-märke där Henrik Björklund till sist skickade pucken i nät.

I slutakten reducerade hemmalaget och i slutminuterna plockade Björklöven ut målvakten för att försöka få till ytterligare en reducering. Men Modo red ut stormen – och har nu kanske jagat iväg derbyspöket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.