Foto: Bildbyrån

Modo vann efter sekunddrama

Uppdaterad
Publicerad

Två sekunder kvar och underläge.

Då styrde Emil Alba in kvitteringen till Modo och tog matchen till förlängning.

Där avgjorde Sam Marklund och ordnade extrapoängen till bortalaget.

Det blev en sanslös avslutning på matchen mellan Vita Hästen och Modo. Bortalaget Modo låg under med 2-3, med två minuter kvar av matchen plockade man ut målvakten Isak Wallin och jakten på kvitteringen trappades upp.

Klockan tickade förtvivlande fort och när den närmade sig slutsignal kastade Jesper Sellgren, som var tillbaka efter JVM-äventyret i USA, iväg pucken från blålinjen och den touchade Emil Albas klubba och in i mål. Då visade matchuret att det var två sekunder kvar av matchen och den fick sedan avgöras i förlängning.

Marklund satte segerpucken

Modo hade tagit ledningen två gånger om i matchen, båda gångarna var Sam Marklund inblandad. Först assisterade han fram till 1-0 och sedan satte han själv 2-1-pucken. Sedan var det också Marklund som satte segerpucken 1.46 in i förlängningen. I en snabb kontring hittade Emil Molin fram till Marklund som ostört fick störta fram mot Vita Hästens mål och han gjorde processen kort med att distinkt sätta 4-3.

Därmed fixade han hem extrapoängen till sitt Modo, som studsade tillbaka efter förlusten senast mot Södertälje. Men tabelläget är oförändrat, Modo ligger kvar på sjätteplats i Hockeyallsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.