Många ville gratulera Per-Åge Skröder när han hyllades under lördagkvällen. Foto: Thomas Sundberg 7 SVT

Modo vann när Skröder hyllades

Per-Åge Skröder hyllades för sin elva säsonger i modotröjan under lördagkvällen. Samtidigt kämpade sig Modo fram till sin fjärde raka seger.

Han har gjort fler än 800 matcher i Elitserien och SHL och under åren har han producerat fler än 500 poäng. Förra säsongen blev hans sista efter elva säsonger i Modo. Ingen annan utländsk spelare har skrapat ihop så många matcher eller poäng.

– Det är klart att det är tråkigt att lägga av men att få en sådan här avslutning av Modo, det var fantastiskt, säger Per-Åge Skröder.

Tappade helt andra perioden

Från läktaren fick Skröder se ett piggt Modo i en jämn förstaperiod även om Leksand gick till periodvila med ledning 1-0. I mitten av andra perioden kvitterade Modo genom Johan Eriksson men det var Leksands period och Modo orkade inte riktigt hänga med. Leksand gjorde två mål på en och en halv minut och många på läktaren trodde nog att de skulle få bevittna Modos första förlust i Hockeyallsvenskan den här säsongen. Samtidigt satt Per-Åge Skröder och funderade över livet efter hockeyn.

– Självklart saknar man det här pirret. Det som har varit skoj under så många år. Men allt har sin tid och det är kul att titta på dem och se att de krigar och gör det bra.

Kvitterade i tredje

Modo inledde den tredje perioden med spel i numerärt överläge och lyckades skapa tryck mot Leksand. Reduceringen kom också strax efter att Leksand blivit fulltaliga när Sam Marklund satte 2-3. Med knappt halva perioden spelad lyckades också Modo kvittera. Den här gången i spel i numerärt överläge när Johan Eriksson hittade nätet för andra gången.

Kämpade sig till seger

Slutet av perioden blev gastkramande när Modo åkte på en sen utvisning. Hemmalaget höll dock undan resten av ordinarie matchtid och även under förlängningsperioden. Kort efter att Modo blivit fulltaliga lyckades man också avgöra matchen genom en framstörtande Sam Marklund som även han blev tvåmålsskytt.