Tobias Enström och de andra Modoiterna deppar efter hemmaförlusten mot Björklöven efter förlängning. Foto: Erik Mårtensson TT

Modoförlust i derbyt efter förlängning

Modo vände ett underläge och tog ledningen i slutperioden i derbyt mot Björklöven. Men ”Löven” lyckades kvittera i slutet – och i förlängningen avgjorde Umeålaget till Örnsköldsvikspublikens stora besvikelse.

Det var gästande Björklöven som hade det mesta av spelet under större delen av onsdagskvällens match i Fjällräven center. Och Jacob och Joakim var namnen för kvällen; det hette nämligen alla ”Lövens” och Modos målskyttar.

Det dröjde ända till i mitten av andra perioden innan nollan spräcktes genom gästernas Jacob Andersson i power play.

Sen kvittering

I början av tredje perioden vaknade hemmalaget och Joakim Eriksson kunde utjämna efter knappt fem minuter, också det i numerärt överläge.

Matchen stod och vägde men med drygt sex minuter kvar kunde Modo göra 2-1 genom Joakim Hagelin. Då vädrade hemmapubliken en efterlängtad derbyseger och tre sköna poäng.

Men Björklöven spelade fortsatt beslutsamt och med bara två och en halv minut kvar av matchen kvitterade man alltså. Den här gången var det Jakob Stenqvist som höll sig framme.

Kvar som  femma

Sudden death och förlängning alltså och där gick Björklöven in med ett litet psykologiskt övertag efter sin sena kvittering. Och efter 2:19 kunde Jacob Peterson sätta segermålet för bortalaget.

Modo är kvar på femte plats i den allsvenska tabellen trots förlusten medan Björklöven är tia.