Pär Edblom tvingas sluta på grund av den svåra ögonskada han ådrog sig förra säsongen. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Modos Pär Edblom tvingas sluta

Uppdaterad
Publicerad

Pär Edblom tvingas avsluta sin karriär som hockeyspelare efter ögonskadan han drabbades i början av förra säsongen enligt hockeysverige.se

Det var i Modos femte match i september ifjol som Pär Edblom fick en AIK-spelares klubbspets i ena ögat. Skadan var allvarlig och Edblom har opererat sitt öga flera gånger i hopp om att rädda sin hockeykarriär.

– Jag har opererats sju gånger och har försökt på alla sätt och vis att få ordning på ögat, men skadan är där den är och det påverkar ganska mycket, säger Edblom till sajten hockeysverige.se.

Utbildar sig och går vidare

Pär Edblom kommer från Örnsköldsvik och spelade som junior i Modo hockey. Efter tio säsonger i andra klubbar värvades han tillbaka till sin moderklubb som en viktig kugge i det lag som skulle ta Modo tillbaka till SHL. Men det blev bra fem seriematcher i modotröjan.

– Nu har jag tänkt att skaffa mig en utbildning och helt enkelt gå vidare. Det går inte att gå hemma hela dagarna och tycka att det var synd att jag gjorde illa mig, utan efter min utbildning ska jag hitta ett jobb som jag kommer att trivas med, säger han till hockeysverige.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.