Modos tränare Björn Hellkvist. Foto: Bildbyrån

Modos usla form håller i sig

Uppdaterad
Publicerad

Torsk med 0–1 efter straffar mot Karlskoga.

Modos kräftgång fortsätter.

– Vi spelar i ett för lågt tempo, det blir för bekvämt för Karlskoga, säger Modos tränare Björn Hellkvist till C More, efter lagets femte raka förlust.

Det är en dålig bevarad hemlighet att Modos fina inledning i Hockeyallsvenskan fick sig en käftsmäll. Först hackade det väloljade maskineriet, sedan började det hosta och Modo föll från sin topplacering i tabellen ner till en mer försynt i mitten av den.

Och inför matchen mot Bik Karlskoga hade de bara en seger på de sju senaste matcherna. Då gapade också läktarna tomma hemma på Fjällräven. Säsongens lägsta publiksiffra noterades: 2409.

Och de fick också traska därifrån i besvikelse. Dubbel sådan.

Dels fick Modo inte hål på gästerna, dels blev det en ny förlust.

Matchen gick mållös i fyra perioder och fick således avgöras på straffar. Där blev gästernas Gustaf Thorell hjälte efter sina två straffmål.

– Det finns saker som är bra, vårt passningspel är helt okej och vi skapar många målchenser. Men vi spelar i ett för lågt tempo, det blir för bekvämt för Karlskoga. Tempot måste upp, för att få de där slump- och skitmålen, säger Modos tränare Björn Hellkvist till C More.

Det har var Modos femte raka förlust, den senaste segern kom hemma mot Södertälje den 24 oktober.

Härnäst väntar Västerås borta för Modo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.