Visa alla (3)

Mordförsök i centrala Sundsvall

Publicerad

Kvinnan lyckades ringa upp en bekant som hörde kvinnans rop på hjälp.”Nej sluta, nej sluta!” När polispatrullerna nådde fram till adressen pågick en svår misshandel av en kvinna.

Händelsen inträffade i centrala Sundsvall vid elvatiden på förmiddagen.

Polisen fick larmet via en bekant till kvinnan. Kvinnan hade lyckats ringa upp sin bekant med mobilen i sin ficka och i telefonen hördes oväsen i bakgrunden och en kvinnoröst som skrek ”Nej sluta, nej sluta!”.

Man greps på platsen

Kvinnans bekant tog omedelbart kontakt med polisen som skickade flera patruller till platsen. När polisen kom in i lägenheten pågick en svår misshandel med nävar och tillhyggen. Poliserna fick handgripligen gå emellan och avbryta misshandeln. Händelsen har bedömts så allvarlig att den 48-årige mannen nu är anhållen misstänkt för försök till mord.

– Vi skickade dit flera patruller och det var en dramatisk händelse. Det som händer nu är att lägenheten spärrats av och kommer att undersökas av tekniker, sa Mattias Borin vid polisens kommunikationscentral någon timme efter dramat.

Ambulans på plats

Ambulans kallades till platsen och kvinnan har undersökts av sjukvårdare. Hon var chockad men kvinnan uppges inte ha behövt sjukhusvård. Däremot skadades gärningsmannen under ingripandet, och han fördes med ambulans till Sundsvalls sjukhus.

– I samband med gripandet så uppstår en händelse som gör att den misstänkte måste föras till sjukhus, säger Veronica Andersson som är gruppchef på avdelningen för grova brott. Hur skadad mannen är kan jag inte kommentera, fortsätter hon.

Kvinnan har kunnat höras av polisen, men polisen vill inte kommentera uppgifter om att det ska ha funnits ytterligare personer i lägenheten.

Kammaråklagare Staffan Blyberg bekräftar för SVT att den misstänkte gärningsmannen är hemmahörande i Gävleborgs län, men är i övrigt återhållsam med detaljer på grund av utredningsskäl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer