Tre häktade för Nackstamordet

Uppdaterad
Publicerad

De tre männen förnekade samtliga att de varit inblandade i dödsskjutningen i Nacksta, men trots sina nekanden häktades samtliga.

Alla inblandade i dödsskjutningen är i 30-års åldern och våldsdådet i bostadsområdet Nacksta har väckt mycket oro.

– Någon blir ihjälskjuten hundra meter från där man bor, det är inte alls roligt, säger Ingemar Andersson som är boende i området.

Dödsskjutning i Nacksta

”Många tips”

Vid häktningsförhandlingen på fredagen kommenterade åklagaren Marina Amonsson för första gången skottdramat och hon berättar att det kommit in många tips.

Larmet om skottlossningen kom in till polisen vid klockan 03.09 natten mot torsdag. Boende i området berättade att de hört tre skott och under morgonen meddelade polisen att en man avlidit.

Tre greps snabbt

Sedan skedde allt i snabb takt. Bara timmar efteråt greps tre personer för dådet och under fredagen begärdes alla tre häktade som misstänkta för mord. Tingsrätten bedömde att samtliga tre skulle häktas på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

Samtliga inblandade i dödsskjutningen, även offret är i 30-års åldern.

Tre mord på kort tid

Totalt har sex personer häktats under fredagen misstänkta för inblandning i tre mord i Medelpad den senaste tiden. Läs mer om mordutredningen i Ånge och i stadsdelen Skönsmon.

Texten har uppdaterats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Nacksta

Mer i ämnet