Foto: SVT

Nationella bombskyddet fann inget – avspärrningen hävs

Uppdaterad
Publicerad

Nationella bombskyddet fann inget misstänkt föremål på Swedbank i Sundsvall.

Nu häver polisen avspärrningarna.

– Allmänheten har nu åter tillträde till hela Sundsvalls city, säger Henrik Blusi vid polisen i Sundsvall.

Bombskyddet var på plats vid 18:20-tiden och genomsökte byggnaden, med hjälp av två bombhundar, efter några sprängmedel. Men de fann inga spår efter något misstänkt föremål. Och polisen valde vid 19:45-tiden på tisdagskvällen att häva avspärrningarna.

– Man har inte hittat något som man bedömer som farligt och med anledning av det så har vi beslutat att avspärrningen ska hävas. Allmänheten har nu åter tillträde till hela Sundsvalls city, säger Henrik Blusi vid polisen i Sundsvall.

Falskt hot

Det rörde sig om ett falsk bombhot?

– Ja, det kan man utgå ifrån, säger Henrik Blusi.

En anmälan om grovt olaga hot är upprättad och förundersökningen kommer att fortsätta.

Ett kvarter spärrades av

Bombhotet kom in vid lunchtid till Swedbanks kontor i Sundsvall. En väldigt stor polisinsats sattes in och ett område på hundra meter i omkrets spärrades av från byggnaden. Banklokalen och ett stort antal andra intilliggande lokaler och också ett tiotal lägenheter fick utrymmas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.