Villan i Ånge var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen. Foto: Anders Olsson

Nattlig bevakning vid nedbrunnen villa i Ånge

Uppdaterad
Publicerad

Vid 22-tiden på lördagen larmades räddningstjänst till en förmodad villabrand i centrala Ånge. Enligt SOS Alarm var det fullt med rök på nedervåningen och brandvarnaren tjöt. Men räddningstjänsten kunde inte någon brandhärd.

– Vi var där på lördagen och undersökte efter konstens alla regler, med värmekamera och allt, men kunde inte hitta något, berättar Bosse Elgenström, inre befäl vid Räddningstjänsten Medelpad.

Vid åttatiden på söndagsmorgonen larmades räddningtjänsten till samma villa i Ånge. Nu brann det för fullt. Om det var en ny brand på så kort tid efter lördagens larm eller om något legat och pyrt vågar inte Elgenström säga.

– Lite märkligt är det allt. Vi vet inte hur det hänger ihop men kanske har det legat och pyrt något under natten.

Enligt polisen började söndagens brand i köket. Villan gick inte att rädda utan fick brinna ned medan brandmännen fokuserade på att förhindra spridning till närliggande byggnader. På söndagseftermiddagen hade branden i stort sett slocknat och under natten mot måndagen bevakades brandhärden så inget blossade upp igen.

En person skadades i samband med branden och fick föras till sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.