Foto: Länsstyrelsen/NCC

NCC-chefen: ”Vi undersöker vad som hänt”

Uppdaterad
Publicerad

Det är bolaget NCC som fått i uppdrag av Bionorr att forsla bort förorenade massor. Men uppenbarligen har det brustit någonstans.

NCC har i sin tur anlitat en underentreprenör för omlastning och bortforsling av de förorenade massorna.

– Det har nu kommit till vår kännedom att det inte gått rätt till. Vi ser allvarligt på det inträffade och undersöker nu hur detta har kunnat ske, svarar NCC:s projektchef Peter Pålsson.

Massorna tillbakakörda

Han fick kännedom om problemen av ansvarig platschef och berättar att han nu försöker skapa sig en bild av vad som hänt och varför.

– Massorna är sedan i tisdags tillbakakörda till BioNorr, alltså platsen de kom ifrån.

Oklart uppdrag

 När SVT frågar vad underentreprenören haft för uppdrag kan Peter Pålsson inte svara på det.

– Vi undersöker detta nu, vi återkommer med mer information.

”Ska ta ansvar”

När det gäller ansvarsfrågan är den också oklar menar han.

– Vi undersöker detta nu. Vi ser allvarligt på detta och kommer att undersöka var det har felat och vems ansvar det är. Om det visar sig att NCC har gjort fel kommer vi givetvis ta vårt ansvar.

Vad ser du för risker med händelsen ur miljösynpunkt?

– Förorenade massor ska alltid hanteras varsamt. Jag behöver sedan få mer information om vad som hänt i detta specifika ärende innan vi går närmare in på riskerna, svarar Peter Pålsson på NCC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.