Foto: SVT / arkivbild

Nej till vindkraftparker norr om Sollefteå

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen vindkraftsverkssatsning i Fängsjön och Storsjöhöjden norr om Sollefteå. Även Vänsterpartiet säger nej – därmed är alla tre majoritetspartierna i kommunen överens i frågan. Det berättar Sveriges Radios P4 Västernorrland.

Tidigare hade Västra Initiativet och Centerpartiet tagit ställning och sagt nej till vindkraftsatsningen med totalt ett 100-tal vindsnurror som bolaget Forsca – där SCA är delägare – vill göra i det aktuella området.

Foto: SVT

I och med att Vänsterpartiet, som hade vågmästarroll i Sollefteå kommun i frågan, nu också kommit till samma slutsats i frågan står det nu alltså klart att det inte blir någon satsning.

Vägt in flera aspekter

– Vi har försökt att väga in, så många olika aspekter som möjligt. Det handlar både om samernas syn på det här och naturområden som har skyddsvärden.  Det är även många fritidsboende och även en del företagare som drabbas. Allt det ihop gör att det inte inte känns som någon optimal plats för vindkraftverk, säger Carin Collén, vice ordförande i Vänsterpartiet Sollefteå till P4 Västernorrland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer