Restaurangägaren Nibal Almassri drabbas hårt av de nya restriktionerna. Foto: Thomas Sundberg/SVT

Nibals café i Örnsköldsvik drabbas av de nya restriktionerna

Publicerad

Nibal Almassri driver ett café i en av galleriorna i Örnsköldsvik. Verksamheten ligger på andra våningen och enda ingången till restaurangen går via gallerian.

Från och med idag måste besökare till serveringsställen som är en del av en handelsplats sitta ensamma om serveringsstället inte har en egen ingång. Nibals café som ligger på andra våningen på Oskargallerian har därför tvingats minska ner max antal kunder till sju över en natt.

– Det har varit tufft från februari 2020 för oss men nu är det tuffare och tuffare, säger Nibal.

Oförstående gäster

Tidigare hade han 20 sittplatser ute i gallerian men nu är alla stolar bortplockade. I själva caféet på 84 kvadratmeter måste nu gästerna, som ofta kommer i par, sitta själva vid egna bord.

– Gästerna förstår först inte. De säger att de åkt i samma bil och undrar varför de måste sitta själva vid ett bord. Men när de väl förstår så har de satt sig var för sig.

Sagt upp all personal

Sedan Nibal tog över caféet i början av 2020 har hans verksamhet påverkats av coronaviruset. De två första månaderna gick det bra men i mars störtdök omsättningen.

– Vi var fyra personer som jobbade här och två som jobbade extra och vi hade många gäster de två första månaderna. Men sedan var jag tvungen att säga upp alla. Nu jobbar de bara extra hos mig. Min fru brukar hjälpa till här också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.