Henrik Widell kontrollerar trafiken i Armsjön, söder om Sundsvall. Foto: SVT

Nio förlorade körkortet vid fartkontroll i Njurunda

Uppdaterad
Publicerad
14 fortkörare stoppades vid en fartkontroll i Maj söder om Sundsvall under torsdagsförmiddagen . Av dem förlorade nio körkortet. ”Uppseendeväckande”, säger polisen.

Trafikpolisen hade satt in en relativt begränsad styrka på fyra personer för att kontrollera hastigheterna på E4 vid Maj i Njurunda och det rapporteras om mycket höga hastigheter.

– Ja, det är faktiskt uppseendeväckande höga farter. Vi har haft en intensiv förmiddag, säger Henrik Widell, trafikinspektör vid trafikpolisen i Västernorrland.

Olycksdrabbad korsning

Kontrollen gjordes där E4 passerar genom byn Maj. Hastigheten är begränsad till 80 km/h på grund av en korsning. Där i ett dike ställde sig polisen med en fartkamera. Under två och en halv timme stoppades 14 fortkörare varav nio fick körkortet omhändertaget. De överskred hastighetsbegränsningen med över 30 km/h.

En av fortkörarna visade sig sakna körkort att omhänderta. I hans fall blir det efterräkningar för fortkörning – och olovlig körning.

Högsta hastigheten 149 km/h

– Jag har själv varit och utrett en dödsolycka i den där korsningen och vi kommer inte att ge oss förrän folk börjar ta ner farten där. Vi ser ju att folk struntar i 80-skylten. De kör på utan att lätta på gaspedalen, säger Widell.

De 14 fortkörarna var vad polisen hann med under några förmiddagstimmar. Många körde fört, berättar Widell. Polisen stoppade de värsta.

Snitthastigheten bland de som stoppades var 119 km/h. Rekordet på 80-sträckan noterades till 149 km/h.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer