Richard Lind, ordförande i Nolby IK, och Tomas Andersson, kassör i klubben. Foto: Eva Harström, SVT

”Vi tror att vi kan driva det här effektivt”

Uppdaterad
Publicerad

Nolby hockey vill satsa på ett damlag. Och de har en ambitiös målsättning.

– År fem är tanken att laget ska spela i SDHL, säger initiativtagaren Tomas Andersson. 

Nolby hockey vill starta ett A-lag för damer. Nu har klubben kallat till ett möte där bland annat spelare från Sundsvalls hockeys damlag – som bröts ur föreningen i våras – kommer att delta.

Väl där ska Nolby hockey presentera sina tankar och visioner.

– Vi hoppas kunna övertyga dem om att det är något långsiktigt som vi vill satsa på, i samarbetet med övriga klubbar, säger initiativtagaren Tomas Andersson. 

- Vi tror att vi kan driva det här effektivt.

LÄS MER: Inget Sundsvall i SDHL nästa säsong

Så mycket i budget krävs

Ett lag finns ännu inte och med tanke på det är det svårt för Nolby att i nuläget sia om det ekonomiska. De har ännu ingenting att presentera för sponsorer.

- Därför har vi inte kunnat gå så långt i de planerna. Men i har fått positiv respons från de tilltänkta sponsorer vi har pratat med, Tomas Andersson.

Han fortsätter:

– Det är en förutsättning att vi ska kunna dra in pengar.  Vi räknar med att första året ha en budget på 300 000 för att driva det här. Det måste vi få ihop och det tror jag är fullt möjligt.

Transparens

Klubben vill också vara öppen och transparent, från ledning ner till spelare.

– Det ska inte vara några hemligheter mellan oss.  Är det något vi ser att ”det här kommer inte att fungera”. Då ska vi gå ut tidigt och säga det.

– Jag tror att den öppenheten är det som varar längst och jag hoppas att tjejerna kommer att känna att det känns tryggt med oss.

Ambitiös målsättning

Idén till laget är sprunget ur Sundsvalls hockeys besked att inte satsa på sitt damlag Sundsvall Timrå Dam och det medföljande uppbrottet i våras.

LÄS MER: Lagkaptenen om uppbrottet: ”Käftsmäll”

Tomas Andersson har som vision att Nolby hockey ska driva utvecklingen av damhockey framåt i Medelpad, i samarbete med andra klubbar. Dessutom har de en tydlig bild över var de vill vara i framtiden om A-laget blir verklighet.

- År fem är tanken att laget ska spela i SDHL, det är målsättningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.