Hervor Sjödin från Sollefteå var på plats i Paris med sin son och hans familj när Notre-Dame började brinna Foto: Jacke Sjödin

Hervor hann se Notre-Dame innan branden

Publicerad

Hervor Sjödin från Sollefteå befinner sig just nu i Paris. Hon och hennes sons familj hann se Notre-Dame i all sin prakt innan den 800-åriga katedralen började brinna

Hervor Sjödin en känd profil i Sollefteå, har arbetat som fransklärare och gjort otaliga resor till Paris. Hon har rest med elever på yrkets vägnar och även med sina barnbarn för att visa dem Paris.

 – Nu reser jag med de sista två barnbarnen och sedan är det frågan om jag orkar någon mer resa, jag är ju åttiotre år. Jag brukar säga att det här blir nog min sista Parisresa. Man måste ju sluta någon gång, säger Hervor.

Sista bilden

Hervors son Jacke var en av de tusentals turister som tog den sista bilden av Notre-Dame.

 – Igår eftermiddag åkte vi en flodbåt och då tog Jacke bilder på Notre-Dame. Då ser man ju den där underbara vackra spiran. Det här är en väldigt svår stund. Det är väldigt sorgligt helt enkelt, säger Hervor Sjödin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.