Här ska hotellet byggas Foto: SVT

Hotellbygget närmar sig – på bekostnad av hundratals p-platser

Uppdaterad
Publicerad

Nu har den sista bilen parkerat på Norrmalmsparkeringen i Sundsvall. Om några år ska här ligga ett hotell med 270 rum.

Det är inte vilken tomt som helst som den norske multimiljardären och hotellmagnaten Peter Stordalen valt i Sundsvall. Normalmsparkeringen med plats för 186 bilar ska nu saneras innan hotellbygget drar igång.

Bostäder och kontor

– Det blir hotell på halva tomten. Sen blir det bostäder och kontor på den andra sidan, säger Sven-Åke Westman, miljöhandläggare på Sundsvalls kommun.

Kostnaden för bygget blir 400 miljoner kronor. Ägare blir Diös och Stordalens hotellkedja Choice. Det ska bli 270 rum och allt ska vara klart till 2019 senast.

Konservativa Sundsvallsbor

Sundsvallsborna brukar vanligtvis gå i taket när något i stan ändras i form av byggnader eller som här ett hotellbygge. Men protesterna har inte nått fram till Sven- Åke Westman.

– Nä, jag har inte hört så mycket. Det finns säkert dom som ogillar planerna men det är säkert många som tycker det blir bra också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.