Åklagare Maria Amonsson presenterade ny bevisning vid hovrättsförhandlingen om mordet i Nacksta. Foto: Hans Lindblom / SVT

Ny bevisning när Nackstamordet gick upp i hovrätten – krypterat meddelande presenterades

Uppdaterad
Publicerad

När förhandlingen om Nackstamordet inleddes i hovrätten idag presenterade åklagaren nya bevis i form av en meddelandekonversation mellan en av de misstänkta och den mördade.

Meddelandet som åklagaren Marina Amonsson nu lyfter fram som ny bevisning är ett krypterat meddelande som skickats mellan en av de misstänkta personerna som tingsrätten friade och den mördade mannen.

Bevis för kontakt

Meddelandet kunde efter att ha passerat tre olika avdelningar inom polisen avkodas och läsas och innehåller information som åklagaren nu hävdar är viktig i sammanhanget.

Dödsskjutning i Nacksta

– Min nya bevisning är meddelandet som visar att det bevisligen fanns en kontakt mellan en av de åtalade och den mördade mannen där en adress uppges, säger Marina Amonsson till SVT:s reporter på plats.

Sköts med nio skott

Mordet skedde den 12 december i fjol. En 28-årig man sköts till döds med nio skott i bostadsområdet Nacksta strax väster om Sundsvall. Tre män greps och åtalades för mordet men friades av tingsrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Nacksta

Mer i ämnet