Det blir direktflyg till Gällivare från Örnsköldsvik. En sträcka som tidigare flugits från Kramfors.

Ny flyglinje till Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

Näringslivet i Örnsköldsvik har länge efterfrågat en flyglinje norrut. Nu utökar Nextjet trafiken med direktflyg till Gällivare.

Örnsköldsvik riskerade i höstas att bli helt utan flygtrafik när Nextjet, som ensam trafikerar flygplatsen, hotades av konkurs. Nu fick bolaget tillbaka licensen och samtidigt meddelade SAS att man återvänder till orten med dagliga turer till Stockholm.

Nu utökar alltså Nextjet sitt utbud med direktflyg till Gällivare. Tidigare har bolaget flugit mellan Kramfors och Gällivare, men nu byter man till Örnsköldsvik.

– Mycket av resandet är naturligtvis kopplat till gruvindustrin och vi har fått påstötningar från näringslivet och bland annat Örnsköldsviks industrigrupp som gärna ser en linje norrut, säger Henning Lindberg, linjenäts- och marknadschef på Nextjet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

nextjet

Mer i ämnet