Foto: TT

Ny flyglinje Sundsvall–Göteborg på gång

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen kom beskedet att flygbolaget Nextjet går i konkurs. Dagen efter meddelar BRA att man vill börja flyga reguljärt mellan Sundsvall och Göteborg.

Nextjet trafikerade tidigare mellan Sundsvall och Göteborg men efter onsdagens konkurs har alla flighter ställts in. I stället tittar nu BRA på möjligheterna att  flyga en morgon- och en kvällsavgång per dag från Sundsvall.

– Vi finns sedan länge i Sundsvall och ser att vi har en stor andel kunder som byter på Bromma för vidare resa till just Göteborg, därför är den linjen väldigt intressant för oss, säger vd Christian Clemens i ett pressmeddelande.

Detaljerna, som hur stora flygplan det blir och om man ska flyga med egna plan eller hyra in, är ännu inte klara men inom ett par veckor siktar företaget på att vara i luften.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nextjet

Mer i ämnet