Linus Hallenius gick av matchen mållös. Likaså gjorde hans Sundsvall. Foto: Stefan Jerrevång/TT

”Det är inte offside, det är tydligt”

Gif Sundsvall fick ett mål bortdömt för offside mot IFK Norrköping.

Felaktigt, tycker tränaren Joel Cedergren.

– Det är inte offside, det är tydligt, säger han till C More.

Sedan tappade man in ett mål och föll med 0-1.

Offside-situationen uppstod i upptakten av andra halvlek. Då Gif Sundvalls dynamo Linus Hallenius fick bollen i djupet av Romain Gall och dunkade sedan in den förbi Norrköpings målvakt Isak Pettersson. Men löpningen var feltajmad menade linjedomaren som vinkade för offside.

– Det är svårt för domarna i det där läget men sen ska de vara duktiga på att hellre fria än fälla. Det säger de själva. Det är synd att vi ska falla på det, säger Cedergren.

Gif Sundsvall inledde allsvenskan överraskande och hade fem raka matcher utan förlust.

Men efter det har det gått tyngre:

Hammarby borta: förlust 3-4.

Brommapojkarna hemma: seger 3-0.

Östersund hemma: förlust 2-3.

Och nu kom alltså ytterligare en förlust: borta mot IFK Norrköping föll man med 0-1. Deras tredje förlust på de fyra senaste matcherna.

Hallenius nära

Första halvleken präglades av en del slarv från Sundsvall sida och de hade problem att ta sig fram några reella målchanser.

Då fixade Linus Hallenius fram bortalagets hetaste chans i slutet av halvleken när han tråcklade sig igenom Pekings försvar men när avslutet väl skulle avlossas hann Gif-bekante Lars Krogh Gerson emellan med ett ben.

– Han gör det bra som får dit ett ben jag tror att jag ska hinna först på den och få en tå på den, säger Hallenius till C More i paus.

– Jag trodde inte han var så snabb.

I stället var det hemmalaget som hotade mest under första 45, men gick bet.

– Vi har 0-0 i alla fall men vi slarvar nå inihelvete... vi tappar bollen när vi absolut inte får tappa den, jag menar vi har haft 3-4 gyllene chanser att skapa något riktigt farligt men så tappar vi bollen som några juniorer.

Skrabb avgjorde

Båda lagen hade sina beskärda delar av målchanser under den andra halvleken, men Gif Sundsvall gick av matchen utan utdelning, trots att man hade en boll i målet.

IFK Norrköping gjorde matchens enda efter att Simon Skrabb med kvarten kvar stötte in 1-0 på inspel från Simon Thern.

Gif Sundsvall hade också gjort mål på sju raka matcher men den sviten är nu över.

På söndag spelar Giffarna sin sista match innan VM-uppehållet hemma mot IFK Göteborg.